Nemzeti konzultáció – 7 kérdés – Igen vagy nem…

Magyarország Kormánya újabb konzultációra hívja a magyar állampolgársággal rendelkezőket.

A konzultáció feltétele az előzetes regisztráció. Amit meg lehet tenni a nemzetikonzultacio.kormany.hu vagy a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Feltétele a magyar állampolgárság, a név, az életkor (csak 18 év felettiek véleményezhetnek), és egy e-mail cím megadása. Ennek beküldése után az e-mail címre egy megerősítő üzenet érkezik, amely megnyitásával lehet hozzákezdeni a kérdőív kitöltéséhez. 

A regisztrációnál felkínálják még a lakcím-adatok és telefonszám megadásának lehetőségét, ám ez nem feltétele a kitöltésnek. 

A tájékoztatás szerint a megerősítő link 20 órán belül automatikusan érkezik. A kérdőív kitöltésére 4 óra áll rendelkezésre, ami egyébként pár percet vesz igénybe.  

Amennyiben Ön a hitelesítés során önkéntesen megadta egyéb kapcsolattartási adatait (lakcím-adatok, telefonszám) is, de nem kattintott rá a „Hozzájárulok, hogy Magyarország Kormánya kapcsolatba lépjen velem véleménykérés, tájékoztatás és kapcsolattartás céljából” gombra, akkor Magyarország Kormánya egyéb kapcsolattartási adatait (lakcím-adatok, telefonszám) a konzultáció lezárásáig kezeli, és további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás céljára nem használja fel, a konzultáció lezárását követően törli – olvasható az adatkezelési tájékoztatóban. 

A nemzeti konzultáció kérdései (7 kérdést tüntettek fel, és két lehetőség között lehet választani. Ellenezni vagy támogatni lehet az előre megadott válaszokat. Véleményírásra nincs lehetőség.) 

  1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről? Két válaszlehetőség van: fokozatosan lehet feloldani a korlátozásokat; vagy a járvány végén, egy lépésben kell feloldani őket.
  2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről? Támogatni vagy ellenezni lehet.
  3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
  4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
  5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
  6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol? Két válasz adható, más lehetőség nincs: védettségi igazolvánnyal látogathatók ezek az események; vagy nem szabad ezeket az eseményeket látogathatóvá tenni a járvány végéig.
  7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.

Forrás: nemzetikonzultacio.kormany.hu

Author: evapress

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük