Sarkvidéki hideg érkezik – Megnyitja kapuit a miskolci Városháza

Az előrejelzések szerint csütörtökön betör hazánkba a sarkvidéki hideg.

Szerdán még elsősorban eső, zápor várható, ám északon ónos eső, havas eső, havazás is kialakulhat, majd csütörtökre megérkezik az erőteljes lehűlés, aminek köszönhetően napközben -7 és +2 fok várható. Péntektől azonban az idő fagyosra fordul, aminek köszönhetően hajnalban már -10 fok alatti hőmérsékletre is lehet számítani (pénteken akár -17 fok is lehet), az időkép.hu előrejelzése szerint.  

Éppen ezért Veres Pál Miskolc MJV polgármestere kezdeményezésére megnyitják a Városháza kapuit a melegedni vágyók előtt és igény esetén egy pohár forró teát is adnak az oda betérőknek.

Nyitva lesznek továbbá Miskolcon a hideg időjárás miatt a Búza téri és a felső-majláthi MVK-végállomások, is, ahová bárki bemehet melegedni. (Bővebben: itt)

Ez az időjárás azonban nemcsak a hajléktalanokra veszélyes, hanem az idős, illetve otthonukban, egyedülélő személyekre is, így különösen fontos, hogy odafigyeljünk elesett embertársainkra, megkérdezve, nem szorul-e segítségre. 

Az 2020 októberétől (Forrás:mszfszk.hu) január végéig 89 személy fagyott meg, akik közül többen a fűtetlen lakásban, vagy a szabad ég alatt hűltek ki. 

Amennyiben pedig bárki utcán fekvő embert lát, szükség esetén hívja a 112-es segélyhívót, vagy a szociális szolgálatokat. 

A szakemberek figyelmeztetése szerint, az erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, és előfordulhat – főleg az erre érzékenyeknél; tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák, és várhatóan erősödhetnek a krónikus betegségek tünetei is. Vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, illetve a korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki. 

-oroszeva-

Author: evapress

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük