Sütni jó! – A program folytatódik

Galamb Alex, a Sütni jó! kampány elindítójaként szerzett ismertséget, és e tevékenységéért, ez év januárjában megkapta „A kiemelt példamutatásért díj a hátrányos helyzetű közösségekért 2020 elismerést is.

Alex lendülete töretlen, programja pedig, az eddig támogatásoknak hála, most újabb mérföldkőhöz érkezett.

Mint arról már hírt adtunk, az egykor a miskolci gyermekvárosból induló fiatalember, míg a koronavírus első etapjában még a saját konyhájában tanítgatta a köré gyűlekező gyerekeket a sütés fortélyaira, addig ma már egy különálló 24 négyzetméteres helyiségben teszi ugyanezt.

Ez a helyiség azonban elég sok kívánnivalót hagyott még maga után, amit – a felajánlásoknak, és a társadalmi összefogásnak köszönhetően -, mára már úgy tűnik, sikerül egy olyan térré formálnia, ahol nem leomló falak között végezheti a gyerekek tanítgatását.

Mint mondja; szerencsére nagyon sok ember, közösség, és cég is pozitívan értékeli a munkáját, aminek köszönhetően, szinte már minden berendezés rendelkezésére áll ahhoz, hogy a gyerekek necsak a különböző tészták, sütemények, pékáruk elkészítési módját ismerjék meg, hanem a sütéshez szorosan kapcsolódó gépek működését is megtanulhassák. Ezek közül azonban néhány működtetéséhez ipari áramra van szüksége, ami jelenleg nem áll rendelkezésre, de nemcsak az ipari áram hiányzik, hanem víz sincs, ami szintén problémát jelent, mivel szeretne megfelelő környezetet biztosítani a programban résztvevő gyerekek számra. Jelenleg a kettő (ipari áram és víz (és szennyvíz) bekötésének összege, amit a szolgáltatók számára kellene kifizetnie nagyjából 600 ezer forint.

A jó hír azonban az, hogy több szakember is jelezte már, hogy önkéntes munkában szívesen vállalják a vízvezeték, és villanyszerelési munkálatokat (a csövekre is van már ígéret), illetve magára az árkok megásására is többen felajánlották segítségüket.

De hol is tart most a felújítás?

Jelenleg a program számára kialakított helyiséget Alex testvére vakolja, hogy azokra felkerülhessenek az elmúlt héten adományba kapott csempék, melyen túl a járólapozás munkafolyamatai zajlanak majd a továbbiakban, amelyet szintén adományba juttatott el hozzájuk egy támogatójuk. 

A Sütni jó! Program támogatása az alábbi számlaszámon lehetséges:

Galamb Alex: 11773346-02406079

Közleménybe írják bele: Sütni jó!

Nagyon hálás vagyok minden támogatásért, amit eddig is kaptam, hiszen soha nem gondoltam volna, hogy ennyi pozitív visszajelzést, támogatást és nem utolsósorban, szeretet kapok az emberektől, amit megtapasztalok a mindennapokban. Mindenkinek köszönöm!

Galamb Alex további terveiről, és a Sütni Jó! program előmeneteléről folyamatosan tudósítunk!

(fotók: Galamb Alex – Sütni jó!)

-oroszeva-

Author: evapress

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük