Mutass jó példát! – díjazott a Sütni jó! program megálmodója, Galamb Alex

2020. december 30.-án lezárult a Mutass jó példát! kampány, melynek célja: Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

Ennek egyik díjazottja, a Sütni jó! kampány kitalálója és megvalósítója, a hernádnémeti Galamb Alex, aki A kiemelt példamutatásért díj a hátrányos helyzetű közösségekért 2020 elismerésben részesül hamarosan. A díjátadó – előreláthatóan – 2021. január 30-án kerül megrendezésre.  

Alexben, aki a miskolci Kisgergely cukrászdában tevékenykedik a mindennapokban, még 2020. márciusában, a Covid 19 első hulláma idején, fogalmazódott meg a gondolat, hogy elindítsa a Sütni jó! kampányt. Ekkor ugyanis, a kényszerszülte szabadság ideje alatt, miközben otthonában sütötte a kakaós csigákat, egyre több utcabeli gyermek kérdezte tőle; Alex bácsi, én is jöhetek sütni? 

Alex azóta saját ingatlanán belül kialakított egy 24 m2-es helyiséget, amit alkalmassá tett arra, hogy a köréje gyülekező gyermekeket bevonja szakmája rejtelmeibe. 

Az ifjú pék és cukrász véleménye szerint, ha egy gyerekkel óvodás korban elkezdünk foglalkozni, akkor ő már valamilyen tudással fog menni általános iskolába, és ha tovább foglalkozunk vele, és szakmát tanul, akkor már be tud állni a munka világába is, amivel esélye lesz arra, hogy kitörjön a szegénységből. 

Galamb Alex programja immár Hernádnémetin kívül, Perén, Homrogdon is szíves fogadtatásra talált, ahol tizenöt gyermek süt a felügyelete alatt. 

A díjjal járó 100 ezer forint pénzjutalmat Alex elmondása szerint, a Sütni jó! kampányba forgatja vissza. 

További díjazottak: Mutass jó példát! 

 

-oroszeva- 

Author: evapress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük