Adventi gyertyagyújtás – élő közvetítéssel

Idén, a járványhelyzet miatt, közönség nélkül zajlik Miskolcon a már szokássá vált Adventi gyertygyújtás. 

A gyertygyújtást a Miskolc Televízió közvetíti élőben mind a négy vasárnap 17:45-től – tette közzé a miskolci önkormányzat weboldalán. 

Adventi gyertyagyújtás menetrendje: 

  • Az első vasárnapon, november 29-én a történelmi egyházak képviseletében Sándorné Povazsanyecz Gyöngyi evangélikus lelkész, valamint Dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és Hegedűs Andrea, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese gyújtja majd meg az adventi lángot.
  • A második alkalommal, december 6-án, Papp András görögkatolikus esperes, valamint Badány Lajos önkormányzati tanácsnok, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese és Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő lesz jelen a gyertyagyújtáson.
  • Advent harmadik vasárnapján, december 13-án, Szabó Sándor református lelkész, valamint Szopkó Tibor önkormányzati tanácsnok és Erdei Sándor önkormányzati képviselők gyújtják meg az adventi gyertyát.
  • December 20-án pedig Juhász Ferenc római katolikus esperes, valamint Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, Varga Andrea Klára alpolgármester és Dr. Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője gyújtja meg az utolsó adventi gyertyát.

A város vezetése arra kéri a lakosságot, hogy a Miskolc Televízióban kövesse figyelemmel a Szent István téren zajló ünnepi gyertyagyújtást. 

 

-oroszeva- 

Author: evapress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük