Küldj egy történetet!

 
Egy új rovatot indítunk az evapress oldalán, hogy ezzel is oldjuk a mindennapok járvány okozta feszültségét. A Napi jó rovatba olyan történeteket várunk, amelyek az emberségről szólnak, és pozitív életérzést közvetítenek az olvasók felé. Ha van ilyen történeted, küldd el a Facebook oldalunkon üzenetben,  vagy az evapress2020@gmail.com e-mail címre. 
 
A Napi jó rovatunk első történetét Szalóki Dóra osztotta meg velünk, aki éjszaka, munka után és fáradtan sietett haza egy hétköznap este Miskolcon. 
Túlóra, vaksötét, legyekmárvégreotthon érzés… Látom a kijelzőn, hogy máris megérkezik a busz, úgyhogy futni kezdek, mert nincs kedvem fél órát várni a következőre. Hozzáteszem: utálok futni, mindig is azt mondtam, hogy ha esetleg meg akarnának erőszakolni (nos, erre ma már nincs túl sok esély még vaksötétben sem) akkor sem pucolnék el, inkább hagynám magam… A busz begördült, előttem még jó pár méter, letettem róla, hogy elérjem. A sofőr viszont nem tett le rólam, pedig simán otthagyhatott volna, de megvárt. Persze maszk nem volt rajtam, még a zsebemben lapult. Felszállok, mutatom a bérletet, közben leesik: –”Jaj, a maszk!” – kikapom a zsebemből, felteszem. 
Erre a sofőr: – Pedig azt már az utcán is kellene hordani!
Erre én: – Igen, de most egyéni sportolónak számítottam! 
Ő is nevetett, és az utasok is, akiknek az életéből pár másodpercet elraboltam a várakozás miatt.
 
Mindezt csupán azért írtam le, hogy érzékeltessem: így is lehet!!! Több mint nyolc hónapja tart ez az állapot, az emberek egyre nehezebben viselik, a tömegközlekedési eszközökön naponta találkozom atrocitásokkal. Nehéz időszak ez mindannyiunknak, de egy kis emberséggel, és némi humorral, sokkal könnyebben átvészelhető.
 
 
 
 
-oroszeva-

Author: evapress

1 thought on “Küldj egy történetet!

  1. Ez nagyon jó, ebben a szorongásos, gyűlölködő időszakban szívesen olvasok ilyen történeteket. Ha ez simán felkerült voln az oldalra, lenne elképzelésem a kommentekkel kapcsolatba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük