Hölgyek ünnepe

A ”Játék Ami Összeköt” eseménysorozat részeként, Fény és Árnyék címmel tartották meg rendezvényüket a Rotary Club Miskolci Angyalai március 8-án, melynek az Edelényi Kastélysziget adott otthont. A nívós esemény moderátorának szerepét Pachmann Péter televíziós szerkesztő, műsorvezető látta el, aki könnyed, és szórakoztató stílusával kiválóan kötötte össze az egymást követő előadások témáit, amelynek középpontjában – természetesen – a nő állt.

Elsőként a RC Miskolci Angyalok elnöke, Cserép Edina köszöntötte a szép számban megjelenő vendégeket, majd beszámolt legutóbbi jótékonysági gyűjtésükről, melynek eredményeképpen az RC Miskolci Angyalok és a Rotary Club Miskolc-Tapolca kettőmillió-hétszázezer forintot gyűjtött össze a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegyészségügyi Központjának. Cserép Edina azt is elmondta, hogy ezzel a jótékonysági akciójukkal bekerültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház által létrehozott Támogatók Társaságába is, amit a kórház abból a célból hozott létre, hogy erősítse a kapcsolatot azokkal a személyekkel, vállalatokkal, közintézményekkel, amelyek valamilyen formában támogatják az egészségügyi intézményt.

Az elnök köszöntője után a Szabó-Tóth Kinga előadását hallgathatták a jelenlévők, aki az emberi élet különböző szakaszairól, és az azokban megjelenő krízishelyzetekről beszélt. A szociológus elmondta, jó, ha ezekre a krízisekre úgy tekintünk, mint egy olyan lehetőségre, ami esélyt ad a változásra, és a fejlődésre. A szociológus, és egyben intézetigazgató asszony után Seres Ildikó Jászai Mari-díjas színművész beszélt arról, milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy nőnek a színészi pályán, és hogyan lehet összehangolni a karriert és az anyaságot anélkül, hogy egyikről vagy másikról lemondana a szakmájában is kiteljesedésre vágyó nő. 

A színművésznő után Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány elnöke, és egyben alapítója kapott lehetőséget arra, hogy bemutassa a szervezet által támogatott légimentő bázisok hétköznapjait, munkáját.

A program záró részében gróf Nádasdy Borbála írónőt hallgathatták a jelenlévők, aki ősei nő tagjainak életén keresztül szemléltette, milyen fontos is a nő szerepe, és a rajta keresztül megjelenő értékek képviselete napjaink modern családjai számára is. A program végén az írónő dedikálta hatodik megjelent könyvét.

Author: evapress

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük